Armata a dat o lovitură de stat în Guineea, una dintre cele mai sărace țări din lume. Un grup de militari de elită l-a arestat pe președintele țării africane, Alpha Condé (83 de ani). Meciul de fotbal Guineea – Maroc, programat luni, în preliminariile Campionatului Mondial, a fost anulat.

Președintele Guineei, Alpha Condé, a fost luat prizonier de o juntă militară condusă de colonelul Mamadi Doumbouya, șeful forțelor speciale, în urma unei lovituri de stat militare.

După ce s-au auzit focuri de armă în apropierea palatului prezidențial din capitala țării, Conakry, militarii au proclamat la televiziune că toate instituțiile statului au fost dizolvate și că actuala constituție a fost abolită.

„Ne luăm destinul în propriile mâini. Personalizarea vieții politice s-a încheiat. Nu vom mai încredința politica unui singur om, ci o vom încredința oamenilor”, a spus colonelul Mamadi Doumbouya, șeful forțelor speciale, criticând starea în care se află țara sub conducerea lui Alpha Condé.

VIDEO. Președinte devenit prizonier în urma unei lovituri de stat. Puciul a anulat și un meci de fotbal din preliminariile Campionatului Mondial – Ziariștii (ziaristii.com)

Lasă un răspuns